Hoće li Informer, Srpski Telegraf i ALO odgovarati zbog lažnih vesti?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar policije i predsednik polako na mala vrata uvode zakone koji će u potpunosti ugasti svaku kritiku vlasti. Ovi zakoni biće najverovatnije zloupotrebljeni.

 

Nakon najnovijih dešavanja oko nestanka novinara u Beloj Crkvi došlo je do prave rasprave u javnosti o širenju lažnih vesti povodom samog događaja.

Iako je Vučić deset puta ponovio da su “neki” mediji “nešto” slagali vezano za nestanak novinara, nije jasno ni koji su to mediji slagali niti šta su to slagali?

Jedino što se spominje jeste da je informacija o pronađenoj krvi bila lažna. Tu vest je napisao Kurir pozivajući se navodno na izjave lokalnih meštana a ostali mediji su potom to preneli dalje (među njima i mi).

 

 

KO JE LAŽIRAO UBISTVO?

Zanimljivo je da su portali Blic, NSPM i Time preneli isti tekst u kojem se tvrdi da je Vučić izgovorio da je novinar mrtav i da policija radi na rešavanju slučaja. O ovome smo juče pisali detaljnije.

Blic je u međuvremenu obrisao taj tekst a on je ostao na sajtu NSPM i u keš memoriji na google pretraživaču.

Sada se postavlja pitanje, da li je Vučić to zaista izgovorio (verovatno da nije) ili je neko iz Tanjuga, Blica, Time.rs ili NSPM portala napisao lažnu vest? Da li će neko da snosi posledice zbog ovoga?

 

Vučić je potom izneo da su neki mediji u fokus stavljali to da se novinar bavio istraživanjem ubistva Olivera Ivanovića.

Advertisements

Šta je sporno u tome da se spomene i to? Da li je ubistvo Olivera Ivanovića neka tabu tema? Zašto se ne bi pisalo o takom važnom ubistvu?

Ako aktuelna vlast zaista započne sa kažnjavanjem lažnih vesti, ko će biti taj ko će proceniti šta je lažna vest? Da li će Informer i Srpski Telegraf da odovaraju za svakodnevno širenje panike? Nepostojeće atentate, terorističke napade, krvoproliće Šiptara na Kosovu? 

 

Da li će pored njih da odgovaraju i portali Srbija Danas, BKTV i ALO koji su preneli lažnu vest da je zbog blokada na putevima i protesta zbog goriva preminula beba na putu do bolnice? 

Ko, kako i zašto će po kojim kriterijumima da procenjuje lažne vesti?

 

Ili je ovo samo direktan udar na slobodu govora i poslednji ekser u kovčeg slobodnih medija?

 

IZVOR: Dnevnizurnal.com

 

Advertisements

error: