HOBOTNICA! Martinović ima četri plate a ne radi ništa

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon pisanja BIRN-a o, kako je prosvetna inspekcija utvrdila, nezakonitom angažovanju funkcionera Srpske napredne stranke kao predavača u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, poslanik Aleksandar Martinović prijavio je prihod iz te škole.

 

Nakon što je BIRN objavio vest o angažovanju funkcionera Srpske napredne stranke kao predavača u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji, Aleksandar Martinović, narodni poslanik i šef poslaničke grupe SNS, prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije prihod koji ostvaruje u ovoj školi. Iako se Martinovićevo ime nalazi na rasporedu ispita iz januara 2018. godine, on je prijavio da prihod ostvaruje od 1. oktobra 2018. i to 60.000 dinara mesečno.

 

Podsetimo, prosvetna inspekcija je, između ostalog, utvrdila da su ugovori o angažovanju funkcionera SNS nezakoniti, i to stoji u zapisniku o inspekcijskom nadzoru.

 

Na listi nastavnika su, kako je preneo BIRN, narodni poslanici Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić. Kao predavači su angažovani i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i Milorad Jerkan, direktor niškog Doma zdravlja i član SNS-a, čije je razrešenje sa te funkcije zbog sukoba interesa predložila Agencija za borbu protiv korupcije. Iako je sa svima njima škola dužna da raskine ugovore i o tome obavesti ministarstvo, u rasporedu za novu školsku godinu, ipak se i dalje nalaze imena funkcionera vladajuće partije.

Advertisements

 

Prihodi s fakulteta u Novom Sadu, iz Narodne skupštine, iz SO Ruma…
Kao predavač na predmetu “Zdravstveno zakonodavstvo i administracija” u ovoj višoj školi u Ćupriji prima mesečnu platu u iznosu od 60.000 dinara. Osim toga, Martinović mesečno zarađuje i 149.000 dinara na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, zatim kao poslanik u Narodnoj skupštini 30.000 dinara i još 25.000 kao odbornik u Skupštini opštine Ruma.

 

Pored Martinovića, narodni poslanik Darko Laketić, takođe se nalazi na spisku predavača na Višoj medicinskoj školi za školsku 2018/19 godinu.

Iako je i u njegovom slučaju inspekcija Ministarstva prosvete naložila raskid ugovora zbog nezakonitog angažovanja, Laketić je i ove godine prijavio prihod Agenciji.

 

Još jedan narodni poslanik koji je prema zapisniku inspekcije bio nezakonito angažovan, Vladimir Orlić, prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije da od 27. septembra više ne prima platu kao predavač u ovoj školi.

 

Orlić je u VMŠ u Ćupriji ostvarivao prihod od 23. februara 2018. u iznosu od 40.000 dinara, prenosi BIRN.

 

IZVOR: N1 SRBIJA / BIRN

Advertisements

error: