HITAN APEL – DELITE VEST! Pomozimo maloj Dariji da ne umre, SMS aktiviran!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Darija Petrović ima samo 16 godina, a živi sa svakodnevnim bolom. Ova devojčica ima čak 55 dijagnoza u Srbiji.

Neke od bolesti od kojih boluje spadaju u retke – Von Willebrand (poremećaj zgrušavanja krvi, faktori svi ispod 0), Menierova bolest, Epilepsija (jos uvek neutvrđena vrsta epija), Lumbalni sindrom (retkost za osobe tog uzrasta, poremećaj rada štitne žlezde, nodus na štitnoj zlezdi, adenom na pljuvačnoj žlezdi…

Darija pokušava da živi normalno. U tome je ometaju svakodnevni bolovi u stomaku, glavi, kostima, vrtoglavica, mučnina… Bol pokriva najlepšim osmehom, ali i pričama koje piše, sviranjem gitare…

Advertisements

Devojčicini školski drugari i ljudi dobrog srca pomagali su da se sakupi novac za lekove koje kupuje u inostranstvu a koji su preskupi.

Da nesreća bude još veća, njena porodica iscrpila je materijalna i imovinska sredstva, a i ono što im je ostalo 2014. godine uništila je poplava.

Od avgusta meseca prošle godine, Darijino stanje se pogoršava i ona dobija predlog da se pošalje u inostranstvo.

Ali, potrebna joj je naša pomoć! Kako bi joj se stanje poboljšalo neophodno je utvrđivanje dijagnostike i lečenje, uključujući i preskupu terapiju koju trenutno koristi, a koja se obavlja u inostranstvu.

Pomozimo Dariji! Upišimo 298 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

KURIR

Advertisements

error: