HIT KOLUMNA DRAŽE: Ne diraj Lava dok na Pinku zasmejava AV-a!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Maznuli smo ideologiju Demokratske stranke, prisvojili Čedin program za Kosovo, otkupili autorska prava na Đinđića, dobili franšizu za stvaranje moderne, normalne i pristojne Srbije.

 

Posle njihovih 100 potpisa javnih ličnosti za kandidaturu Prangije sakupili smo predanim radom čak 650 potpisa javnih ličnosti za predsednika Vučića, dokazali skrivenom kamerom da naše novinarke stradaju mnogo više nego njihove… – nabrajao je Glavni odbor Srpske napredne stranke najveće uspehe svoje copy/paste ideologije, zasnovane na staroj kineskoj mudrosti koja kaže: “Naprednjak radi šta naprednjak vidi”.

Tako da je vremenom u njihov partijski program ubačena narodna poslovica “I mi konja za trku imamo”, koja je ukazivala da nema te stvari na svetu koju ima neko drugi, a da ga u hitnom roku neće nabaviti i oni, makar taj neko izgledao bukvalno kao narodna poslovica.

 

-Fali nam još samo da imamo našeg Kesića! – setio se neko iz SNS u dugim satima razmišljanja šta im još nedostaje da bi se kompletirali kao normalni ljudi, reformatori i evropejci.

-Ne brinite ništa. I mi konja za trku imamo! – rekao je glavni koordinator SNS za uspešno sprovođenje copy/paste doktrine, verovatno imajući na umu rešenje, jer mu je to naprosto posao.

 

-Hm, ne bi bilo baš zgodno da to bude konj, zato što konji nisu nešto specijalno duhoviti! – rekao je predsednik Vučić na hitnom sastanku sa samo jednom tačkom dnevnog reda: “Kako da i mi imamo Kesića”.

Ispostavilo se da operacija nabavke naprednjačkog Kesića jeste veoma komplikovana rabota, daleko komplikovanija nego prethodne. Koordinator SNS za uspešno sprovođenje copy/paste doktrine, uleteo je, međutim, jednoga dana sav ushićen u centralu stranke noseći preko ramena nekog mršavog klinca i otrčao direktno u kancelariju predsednika.

 

-I mi lava za trku imamo! – rekao je s vrata.

-Kakvog pobogu lava? – pitao je predsednik, veoma izneneđeno.

-Pa predsedniče, rekli ste da u ovom slučaju ne važi naša programaska orijentacija “I mi konja za trku imamo”, tako da sam ja pronašao lava! A lavovi su garantovano duhovitiji od konja – rekao je koordinator SNS za uspešno sprovođenje copy/paste doktrine, i pred predsednika istovario člana stranačkog podmlatka Lava Grigorija Pajkića, pripadnika takozavne LGP populacije.

Advertisements

 

Odmah su mu objasnili da je njegov zadatak jednostavan.

 

-Ti dečko, dakle, treba samo da sediš za stolom, gledaš direktno u kameru i da podjebavaš ove iz opozicije!

-A šta ako se niko ne bude smejao? – bio je u početku malo skeptičan mladi pripadnik LGP populacije.

-Ne brini ništa, mi smo na sve mislili! I mi konje za trku imamo! Dakle, nabavili smo ti i 50 osoba koje će da se smeju, kao i 50 osoba koje će da aplaudiraju!

 

-Onda nema problema! – rekao je mladi LGP i prionuo na posao.

Detaljnom analizom “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, scenaristički tim emisije “Kontravizija sa Lavom Pajkićem” odmah je skapirao da je najvažnija stvar za dobar i zdrav televizijski humor da na početku šou programa preko ekrana piše: “Svrha ove emisije nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava”.

-To je vrlo bitno da bi gledaoci Pinka, koji su vrlo zahtevni, odmah znali šta je svrha emisije. Primećeno je, naime,da gledaoci Pinka, kad im tačno ne napišu šta je svrha emisije, ne znaju kako da se ponašaju dok gledaju – procenio je scenaristički tim, pa je scenario bio gotov za pet minuta.

 

Međutim, kako to obično biva, nenamernom omaškom scenariste koji je bio zadužen da doslovno prepiše početak Kesićeve emisije, na početku emisije mladog LGP pisalo je: “Svrha ove emisije nije humor i zabava, već omalovažavanje i vređanje bilo koga ko kritikuje predsednika”. I to se pokazalo kao pun pogodak.

-Pa ovo uopšte nije smešno! – primetio je neki dežurni hejter već na početku emitovanja pilot epizode, a onom scenaristi koji je pogrešno prepisao početak Kesićeve emisije bilo je nekako drago što je anticipirao razvoj situacije.

-A ko vam je uopšte rekao da je svrha ove emisije humor i zabava!? Evo, lepo piše na početku: “Svrha ove emisije nije humor i zabava, već omalovažavanje i vređanje bilo koga ko kritikuje predsednika”.

 

-Aha, izvinite, nisam gledao od početka… – kazao je onaj dežurni hejter.

N1 SRBIJA – KOLUMNA DRŽE PETROVIĆA

Advertisements

error: