HISTERISANJE PRED NOVINARIMA! VUČIĆ: Ovi iz EU bi me obesili na jarbol umesto zastave!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja, ali je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa tako nečim, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu.

 

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je to reagovanje Srbije na izjavu albanskog premijera Edija Rame.
Takve izjave ne doprinose stvaranju atmosfere saradnje i rada na zajedničkim projektima.

Vučić je dodao i da je svima jasno da se to neće dogoditi bez obzira na nečije želje.
– Mi nikoga nećemo da vređamo, nećemo da pretimo nikakvim izjavama. Razmišljamo pre svega o ekonomskom napretku Srbije – kazao je on u vezi nedavnih izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova.

Ne razume, ipak, zašto svima pada na pamet da negde pričaju o promenama granica i sukobima, i srećan je što u Srbiji o tome niko ne priča.

Advertisements

Premijer je poslednje izjave o ujedinjenju Kosova i Albanije okarakterisao kao pretnje, jer, primetio je, ne može se ostvariti ujedinjenje svih Albanaca ako se ne uđe u sukob i to sa nekoliko država u regionu.
Vučić je zato rekao da moli sve da ne daju takve izjave, da je ovo vreme informacija i tehnologije gde se sve čuje i zna i nije u “ograničenoj upotrebi, te je stoga posle tako nečega teško razgovarati o prijateljstvu.
– Ako imate tužbu za genocid, pa najavu o ujedinjenju svih Albanaca onda neka mi neko kaže o čemu je tu reč – dodao je premijer.

EU moli da daje jasne stavove i sudove o onome što se oko nas dešava.
– Da sam ja izjavio nešto o ujedinjenju svih Srba u regionu okačili bi me u Briselu umesto zastava koje tamo stoje – rekao je Vučić.

Kako je rekao, mi nećemo da pozivamo na ujedinjenje, razjdeninjavanje. . . već samo na stvaranje novih vrednosti u ekonomiji, i dodao da stoga i insistrira na jačem povezivanju država u regionu u tom smilsu.
Premijer je, odgovarajuići na pitanja, rekao da Srbija ne razmišlja o prekidu dijalog u Briselu uprkos ovakvim pretnjama, jer je dijalog u Briselu važan i uvek mora da se razgovara. Srbija je uvek spremna za nastavak razgovora, precizirao je, i ponovio da ponekad ne razume ljude iz regiona kako se izjašnjavaju po određenim pitanjima.

INFORMER

Advertisements

error: