HEROJSKI U SMRT! Srpski piloti namerno oborili avion da bi izbegli da udare u naselje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potpukovnik Nenad Ćulibrk (49) i kapetan Dejan Pandurović (39) uvežbavali napad u niskom letu, kad je iznenada otkazao motor i srušili su se… Nisu se katapultirali da bi avion usmerili dalje od kuća

 

Piloti Vojske Srbije Nenad Ćulibrk (49) i Dejan Pandurović (39) u petak su avionom “supergaleb” uvežbavali napad u brišućem letu, na malim visinama, kad im je iznenada otkazao motor i srušili su se u njivu u Slatini kod Šapca, pokazuju prvi rezultati iz istrage!
Sve ukazuje da su hrabri piloti poginuli ne želeći da se katapultiraju, kako bi izbegli da se avion sruši na kuće i pobije meštane! Još nije utvrđeno šta je tačno dovelo do otkazivanja motora.

Rutinski let

Naš dobro upućen izvor kaže da je motor mogao da otkaže iz nekoliko razloga, ali da je još rano spekulisati o tačnom uzroku kvara.

Advertisements

– Potpukovnik Ćulibrk i kapetan Pandurović su bili iskusni piloti i uvežbavanje napada u niskom letu njima je bila rutinska stvar. Prema jednoj verziji, oni zbog male visine možda nisu ni imali vremena da se katapultiraju na vreme, ali mnogo verovatnija je mogućnost da su namerno ostali u letelici kako bi izbegli žrtve na zemlji – navodi naš izvor, ističući da su obojica pilota bili izuzetno obučeni da brzo reaguju i da bi se u drugačijim okolnostima sigurno katapultirali.
S ovim se slaže i Petar Vojinović, urednik vazduhoplovnog portala “Tango siks”.
– Koliko god nisko leteli, piloti imaju izbaciva sedišta koja će ih izvući iz skoro svih hitnih i vanrednih situacija. Prema snimku, avion nije leteo ekstremno nisko, što znači da su piloti imali vremena da se katapultiraju. Da su bile druge okolnosti, siguran sam da ne bi razmišljali ni sekund, jer su tako obučeni, i povukli bi ručicu na izbacivim sedištima – kazao je Vojinović.

On dodaje da je kobni let bio deo rutinske obuke.

– Takvi manevri se stalno uvežbavaju, što znači da sam let ne bi trebalo da ima direktnu vezu sa nesrećom. Činjenica je da se tokom leta dogodila neka vrsta vanrednog događaja i, sudeći po snimku nesreće, sve ukazuje na to da je došlo do prestanka rada motora – objašnjava Vojinović.

 

INFORMER

Advertisements

error: