HAŠIM TAČI: Vučić je naredio ubistvo Olivera Ivanovića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Učestale međusobne optužbe srpskih i kosovskih zvaničnika o umešanosti i odgovornosti za izostanak rezultata u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavljaju, posle sinoćnih optužbi prema trenutnoj vlasti u Beogradu od strane Hašima Tačija, sa jedne strane. Jutros ponovo dolaze i optužbe Beograda o direktnoj umešanosti kosovskih zvaničnika Hašima Tačija i Kadrija Veseljija u ubistvo Ivanovića, sa druge strane.

Pre dva meseca, u emisiji Ćirilica, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednji put je najavio da će rezultati istrage o ubistvu Olivera Ivanovića biti poznati nakon godišnjice ubistva.

„Ja sam zamolio naše istražne organe da sačekaju da prođe godišnjica da nam ne bi rekli da zamajavamo javnost i da nam ne bi rekli da mažemo oči ljudima u Srbiji da bismo izbegli nekakve proteste i tako dalje“, kaže Vučić, dodajući da će reći šta o tome misli „otvorenije nego ikad do sad“ i da će o Ivanovićevom ubistvu i istrazi „dugo da govori“.

 

Danas, dva meseca nakon te izjave, iz Kancelarije za KiM ponovo najavljuju da će „istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju“, a ovoga puta u zvaničnom saopštenju državne institucije stoje i imena osoba na koje sumnjaju da su umešane u ubistvo Olivera Ivanovića – „sve smo sigurniji da Tači, Veselji i kosovska vlast stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića“.

 

Tači: Svi pravci istrage vode ka tome da je trenutna vlast u u Beogradu naručila ubistvo Ivanovića

Advertisements

Do ove optužbe došlo je nakon sinoćne optužbe kosovskog predsednika da „iza ubistva bivšeg srpskog lidera Olivera Ivanovića stoji šef mafije na Severu, Milan Radoičić“, što je prenela Gazeta Metro, čiji je novinar, uz novinara Periskopija i direktora televizije Kljan Kosova, sinoć na televiziji Kljan Kosova u emisiji „Zona B“ ispitivao kosovskog predsednika.

 

„Svi indikatori bezbednosnih institucija Republike Kosovo vode do onoga koji je jedan od organizatora ubistva Olivera Ivanovića, a na zvaničnicima relevantnih institucija Republike Kosovo je da preduzmu odgovarajuće radnje“, rekao je Tači.

Dodao je i da je interes Kosova da rasvetli ovo ubistvo navodeći da istraga ukazuje na to da je trenutna vlast u Beogradu naručila ubistvo Ivanovića.

„Od ključnog značaja za državu Kosovo je da se ovo ubistvo razreši i svi pravci istrage vode ka tome da je trenutna vlast u u Beogradu naručila ubistvo Ivanovića i ceo svet treba da zna ovu činjenicu“.

 

KoSev / Dnevni Žurnal

FOTO: Arhiva

 

Advertisements

error: