HAŠIM TAČI: Očekujem da Srbi konačno priznaju nezavisno Kosovo

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kosovski predsednik je ocenio da se Rusija sve više upliće u celoj zoni Zapadnog Balkana, a da propagandno oružje RT i Sputnik neprekidno prenose vesti protiv Nato-a i EU.

 

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da očekuje da sporazumom o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije”Srbija konačno prizna realnost nezavisnosti Kosova”.

Vi pogrešno razumete istoriju: Ambasada Rusije JEDNOM PORUKOM zapušila usta Amerikancima i Tačiju.

 

– Naše dve delegacije i EU takođe tačno znaju o čemu razgovaramo. Prvi sporazum koji je postignut u Briselu je imao za cilj povlačenje paralelnih srpskih institucija sa Kosova i angažovanje Beograda da se ne meša u ustavni poredak na Kosovu. Drugi sporazum treba da se odnosi na priznanje pune realnosti nezavisnosti Kosova. Mi smo to dužni našoj deci i ja lično nikada neću prestati da tražim konačni mirovni sporazum – kazao je Tači za francuski časopis “Politik eneternasional” (Politique internationale).

Advertisements

 

Haradinaj: Dijalog Beograda i Prištine ima smisla samo uz priznanje

Ocenio je da je prijem Crne Gore u NATO jedna od najboljih vesti ove godine i nastavio: “Kosovo se sada graniči s dve države članice Nato-a Albanijom i Crnom Gorom”.

 

– Mi smo veoma zainteresovani da se pridružimo Nato-u. Ostale su nam još neke etape do učlanjenja, počevši od transformacije naših bezbednosnih snaga u multietničke vojne snage. Mi takođe treba da radimo da budemo deo Parnerstva za mir i da pripremimo Kosovo da postane čanica Evroatlanske alijanse -kazao je Tači i dodao da je okončanje proširenja Nato-a na Zapadnom Balkanu najbolja garancija onemogućavanje starih pretenzija.

IZVOR: TANJUG

Advertisements

error: