HAŠIM TAČI: Marko Đurić je ilegalno ušao na Kosovo i zato je uhapšen

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je na smirenost, nakon privođenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, i naveo da je policija postupila u skladu sa zakonima i svojim nadležnostima tokom hapšenja Marka Đurića.

 

“Marko Đurić je ušao na Kosovo ilegalnim putem. Policija Kosova je postupila u skladu sa svojim nadležnostima, profesionalno i u cilju zaštite reda i zakona na Kosovu”, rekao je Tači.

On je naveo da su ga upravo nadležni organi obavestili da je Marko Đurić prošao kroz redovnu proceduru tužilaštva i sudstva i da ga sada do prelaza između Kosova i Srbije prati policija Kosova.

Advertisements

“Ovaj slučaj ne treba da ugrozi komunikaciju koja je uspostavljena između Kosova i Srbije, dijalog između dve države i napore za normalizacijom odnosa, napore za dobrim međususedskim odnosima i pomirenjem između Kosova i Srbije“, zaključio je Tači, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

 

Tači je večeras telefonom razgovarao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o hapšenju Đurića i tom prilikom poručio da je zatražio od građana Kosova da sačuvaju mir i da se usredsrede na budućnost.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: