HARADINAJ: Kosovo nikad nije bilo srpsko

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Lider Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je zapadni svet podržao stvaranje nezavisne vojske Kosova jer je to finalni proces za stvaranje Kosova kao države.

 

On negira navode britanskih medija da je proglašenje uradio na osnovu instrukcija iz Vašingtona, ali zanimljivo spomenuo je da su američki partneri od početka bili upoznati sa ovim dešavanjimaa.

I sam predsednik Vučić je juče izjavio da Albanci nisu sami smislili tenzije oko vojske već da je to urađeno uz podršku i instrukcije Amerike, Britanije i Nemačke.

Advertisements

 

Država za koje je Vučić godinama tvrdio da su mu priajtelji i saveznici,. Ipak ispostavilo se da nije tako. Tokom ceremonije stvaranja Vojske Kosova, Haradinaj je rekao jednu “zanimljivu rečenicu”;

Naši susedi u Srbiji se ljute zbog našeg akta. Ali ono je normalni kraj dugog procesa stvaranja nezavisnog Kosova. Smatram da Kosovo nikad ni nije bilo srpsko. Kroz vekove je menjalo gospodara a samo u jednom trenutku pripadalo je miksu naroda među kojima su bili i Srbi i Albanci ali i Hrvati i Crnogorci. Kosovo kao teritorija nikada nije bilo u potpunosti pod kontrolom Srbije, čak ni za vreme Miloševića.

 

Dnevni Žurnal / FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: