HARADINAJ: Ja sam nosilac ljubavi i mira!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da službenom Beogradu postaje sve teže da odlaže priznanje srpske pokrajine i da je Kosovo spremno za finalni mir.

 

“Srbija nema sve vreme ovog sveta da se konačno odluči na taj korak i prizna realnost da je Kosovo nezavisna evropska država, okrenuta Evropskoj uniji i NATO-u. Na tom putu niko nas ne može zaustaviti”, rekao je Haradinaj za “Dnevni avaz”.

 

Govoreći o briselskom dijalogu, Haradinaj je rekao da Srbija treba da pokaže spremnost da dovrši ovaj posao i prizna Kosovo.

Advertisements

 

“Odugovlačenje nije dobro i uveliko utiče na naše unutrašnje stanje, koje tako, na neki način, zavisi od ovog dijaloga s Beogradom. Otuda je važno da se Brisel u ovoj mjeri aktivno involvira oko pregovora”, kazao je Haradinaj.

Upitan ima li ideju koliko će “finalni razgovori” potrajati, posebno u kontekstu dva do sada nepomirljiva stava, on je kazao da je stvar dobre volje Srbije da se to prevaziđe.

 

On je istakao takođe da je i sam faktor mira i ljubavi na Balkanu i da će to nastaviti biti do kraja političke karijere.

 

AUTOR TEKSTA: Kurir / Blic

Advertisements

error: