HARADINAJ: Dok ne priznate Kosovo nema povlačenja taksi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon što je EK u izveštaju o Kosovu zatražila da se ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ponovo je danas rekao da će takse biti ukinute kada se postigne “sveobuhvatni sporazum o uzajamnom priznanju Kosova i Srbije”.

 

Haradinaj je izveštaj EK o napretku za Kosovo, nakon sastanka sa šeficom Kancelarije EU u Prištini Natalijom Apostolovom, od koje je dobio dokument, nazvao “mešovitim pregledom stagnacije i napretka ostvarenog tokom godinu dana”, piše RTK2.

Advertisements

Apostolova je rekla da izveštaj o napretku potvrđuje evropsku perspektivu šest zapadnih balkanskih partnera, uključujući Kosovo, dok istovremeno ukazuje na probleme u regionu za koji se očekuje da će jednog dana postati deo EU.

 

U izveštaju Evropske komisije o Kosovu, koji je danas predstavljen u Briselu, navodi se da prištinske vlasti moraju da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, uz konstataciju da je odluka Prištine o taksama ugrozila napore za regionalnu saradnju.

 

Autor Vesti: Republika.rs

Foto: Tanjug

Advertisements

error: