HAPŠENJA U TIŠINI! Po Vučićevom nalogu za 7 dana uhapšeno 139 osoba

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba, saopšteno je iz MUP.

 

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

 

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača “zolja”, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Advertisements

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović pohvalio je sve pripadnike policije koji su, kako je rekao, u prethodnih sedam dana napornim radom i aktivnostima zaplenili veliku količinu narkotika i oružja.

 

„Pripadnici policije su u prethodnih sedam dana uspeli da uhapse 139 lica od toga 96 lica koja su uhapšena zbog prodaje i posedovanja narkotika i od njih je oduzeto skoro 129 kilograma droge. Takođe, uhapšena su i 43 lica zbog posedovanja i prometa oružja i municije. Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno retke“ rekao je ministar Stefanović.

 

Što se zaplene naoružanja tiče, ministar je rekao da je oduzeto je 56 pušaka među kojima više automatskih, 36 pištolja i revolvera, dva raketna bacača „zolja“, 6 bombi i preko 5.000 komada municije.

TANJUG

Advertisements

error: