HAOS U VLADI! Vujović dao ostakvu, Siniša Mali novi ministar finansija

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dušan Vujović podneo je ostavku na mesto ministra finansija u Vladi Srbije, a kako Kurir saznaje, novi ministar finansija biće Siniša Mali.

 

Iako je odluku da napusti Vladu Srbije doneo znatno ranije, nekoliko naših izvora iz Nemanjine 11 nam je otkrilo da je Vujović prošle nedelje uručio ostavku premijerki Ani Brnabić, a ona će ovih dana, kako to nalaže Zakon o Vladi, da je prosledi predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković.

– Vujović je u poslednje vreme retko i dolazio u Nemanjinu. Može se reći da je već dugo po strani. Svi u Vladi su odavno znali da bi tako nešto moglo da se desi. On je prošle nedelje ostavku formalno uputio premijerki, i to bez velike pompe. Sad je ostalo da mu parlament konstatuje ostavku – objašnjava naš izvor.

Advertisements

 

Vujović nije odgovarao na naša pitanja, a u njegovom kabinetu nam je kratko rečeno da takvu informaciju – nemaju.

 

Nagoveštaj da je Vujovićeva ostavka već na stolu predsednice Vlade bila je tema i pre desetak dana, i to u parlamentu, kada je premijerka Brnabić odgovarala na poslanička pitanja. Mada nije želela da potvrdi informaciju, ona je vešto pripremila teren da je tako nešto očekivano.

 

KURIR

Advertisements

error: