HAOS U SRBIJI! Policija jurila po gradu funkcionera SPS zbog mita, ovaj bežao sa parama!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Aleksandar Vujić Subotić, načelnik gradske uprave i funkcioner SPS, pokušao da pobegne posle primopredaje novca, sumnja se da je sa još sedmoricom učestvovao u nameštanju tendera.

 

VALJEVO – Aleksandar Vujić Subotić (34), načelnik gradske uprave Valjeva i funkcioner SPS, uhapšen je prilikom pokušaja bekstva sa 200.000 dinara, za koje se sumnjiči da je uzeo kao mito. Pored Subotića, uhapšeno je još dvoje zaposlenih u gradskoj upravi, kao i vlasnici pet preduzeća iz Valjeva, Šapca i Novog Sada.

Oni se terete da su tokom 2017. godine nekoliko puta u postupku javnih nabavki čiji je naručilac gradska uprava Valjevo ugovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Advertisements

 

Hapšenje u centru

– Aleksandar Vujić Subotić uhapšen je prilikom preuzimanja mita od 200.000 dinara, koliko je dobio od R. Đ., zaposlenog u radnji „ Fiskal“. Subotić je pokušao da pobegne policiji, ali je uhapšen na Trgu Desanke Maksimović kad je krenuo na privatnu proslavu u jedan restoran – kaže izvor Kurira i dodaje:
– Lisice su mu stavljene dok je primao novac od R. Đ. Kod obojice je pronađena veća svota novca. Nezvanično saznajemo da je Subotić primio mito od 200.000 dinara, dok se sumnja da je preostala suma koja je pronađena kod R. Đ. bila namenjena drugoj osobi. Primopredaja je obavljena u vozilu u kome je bio R. Đ. Nakon što je uzeo mito, Vujić Subotić je krenuo ka restoranu. Međutim, kada je video policajce, pokušao je da pobegne u prolaz pored nekadašnje zgrade Radio Valjeva, gde je uhapšen.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: