HAOS U BEOGRADU! Protesti protiv Siniše Malog i SNS, vide se dim i manji požari!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Organizacija Ne da(vi)mo Beograd danas je simbolički gasila požar ispred Gradske uprave grada Beograda.

 

“Dok se u našem gradu grade megalomanski projekti za izvlačenje javnih sredstava poput Beograda na vodi, milionske muzičke fontane, jarboli najveći u novijoj istoriji, u mnogim krajevima grada gore razni problemi” – kažu iz “Ne davimo Beograd”.

“Od Vinče čiji požar i fizički puni dimom naše nebo, do onih metaforičkih požara gde se javne površine koriste za nove neželjene gradnje, najavljuje se rušenje hipodroma, obala se praktično poklanja investitorima, uništavaju se prirodne oaze kao one u Beljarici ili na Velikom ratnom ostrvu, rasprodaje se PKB i BIP i Sava Centar” – stoji u njihovom saopštenju.

Advertisements

Dok gradonačelnik tvrdi da je požar koji ne može ni da vidi jer je ispod zemlje ugašen, dok tvrdi da zagađenja koje ne može da izmeri, nema, nama građanima ostavljaju da se bavimo koja će pesma biti puštena u muzičkoj fontani. Umesto da se o višegodišnjoj razvojnoj strategiji grada vodi javna rasprava, ona se donosi na prečac, iza očiju javnosti, a u privatnom interesu onih koji javnost izbegavaju i izigravaju. Naš grad planiraju kriminalci i njihovi pomagači. Strategije nam donose fantomi, a planove detaljne regulacije bahati nasilnici koji nemaju na umu interese građana već rušenje i otimanje delova grada.

Neki surađani tvrde da je čak viđen i manji požar ispred sedišta i kancelarije Gorana Vesića gradskog menadžera, ali to nije potvrrđeno!

IZVOR: ESPRESO DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: