HAOS! Turska greškom bombardovala NATO bazu u Siriji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Američke specijalne snage u blizini sirijskog pograničnog grada Kobanea u regionu Alepo, večeras su se našle pod artiljerijskom vatrom s turskih položaja, javio je Pentagon.

 

Među američkim vojnicima nema povređenih.

Pozivajući se na visokog zvaničnika Pentagona i iračkog kurdskog obaveštajnog službenika, „Njuzvik“ je javio da se napad na pripadnike američke službe desio dok su izvodili operacije na brdu Maštenur, u gradu Kobani većinski naseljenom Kurdima.

 

Do incidenta je došlo u trenutku u kome je američki ministar odbrane Mark Esper tokom konferencije za novinare uveravao medije da su američke snage premeštene i da turske snage znaju američke položaje.

Advertisements

U izjavi u petak uveče, zvaničnici Pentagona potvrdili su da su se američke trupe u okolini Kobanea našle pod artiljerijskom vatrom koja potiče sa turskih položaja.

 

„Američke snage nisu se povukle iz Kobanija,” rekao je on i dodao da se „Sjedinjene Države i dalje protive prelasku turske vojske u Siriju van zone Mehanizma bezbednosti i na područjima gde Turci znaju da su prisutne američke snage. Sjedinjene Države zahtevaju da Turska izbegava operacije koje bi mogle rezultirati neposrednim i međusobnim odbrambenim akcijama.”

 

Sputnik

Advertisements

error: