HAOS NA SEVERU KOSOVA! Albanski specijalci hoće da uhapse Marka Đurića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vulin od 2013. svake godine dolazi kod porodice Vučetić, na čiju kuću je bila bačena bomba, u čijoj eksploziji su tada povređena deca Borivoje i Milica. Mali Borivoje rođen istog dana kad i Vulinov sin i ministar otad svakog marta nosi poklone deci i obilazi porodicu na Borivojev rođendan.

 

PRIŠTINA – Zamenik komandata kosovske policije Besim Hoti izjavio je da interventne jedinice za region Sever imaju danas zadatak da direktoru vladine Kancelarije za KiM Marku Đuriću ne dozvole da pređe administrativnu liniju.

Đurić i generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković danas treba da učestvuju na panelu u Kosovskoj Mitrovici u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, ali je Đuriću u međuvremenu zabranjen ulaz u južnu srpsku pokrajinu..

 

Hoti je za Gazetu ekspres demantovao da je reč o jedinicama Rosu, kako su objavili pojedini. Prištinski mediji javljaju da je prisustvo kosovske policije na Jarinju znatno pojačano.

Koha je javila da se na Jarinju nalazi oko 40 pripadnika kosovske policije, kao i dodatna policijska vozila, bez preciziranja o kojim jedinicama se radi, a zadatak im je da spreče prolaz Đuriću.

Advertisements

“Mnogo je policajaca, dve policijske smene su na putu, dostupna su i dodatna vozila graničnoj policiji Kosova, dok ovu operaciju predvodi potpukovnik Mentor Šabani (Mentor Shabani),” javili su prištinski mediji pozivajući se na neimenovani izvor.

 

Upitan o kakvom opeativnom planu je reč, Hoti kaže da je to plan koji se tiče odluke da se ne odobri poseta srpskih zvaninika Kosovu.

Na pitanje o kojim zvaničnicima se radi, Hoti kaže da prema njegovim informacijama je to tročlana delegacija zvaničnika, među njima i Marko Đurić.

 

Priština i Vulinu zabranila dolazak u Mitrovicu

Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić.

Vulin od 2013. godine svake godine odlazi u Kosovsku Mitrovicu kod porodice Vučetić, na čiju kuću je bila bačena bomba, u čijoj eksploziji su tada povređena deca Borivoje i Milica Vučetić.

 

KURIR.RS

Advertisements

error: