HAOS NA JAVNOM SERVISU! Radnici RTS-a ušli u POBUNU protiv direktora Bujoševića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Radnici RTS okupljeni u Sindikatu “Nezavisnost” najavili su za sredu 17. maj jednočasovni štrajk upozorenja na Javnom medijskom servisu.

 

Oni od generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića, poznatijeg kao Žuti Bujke, traže vraćanje plata koje su im, kako tvrde, nezakonito snižene za deset odsto. Takođe, očekuju i retroaktivnu isplatu razlike od deset odsto iz prethodnog perioda, kao i povećanje zarada kroz izmenu kolektivnog ugovora.

Čekaju poziv na razgovor

Iako direktor Dragan Bujošević kaže da je spreman da odgovori na naše zahteve, mi nismo dobili poziv za razgovor
Dragan Milanović Pilac, štrajkački odbor.

Advertisements

Štrajk upozorenja će početi 17. maja u 13 sati, kada će svi članovi sindikata obustaviti rad na jedan sat i okupiti se na parkiralištu ispred zgrade RTS u Aberdarevoj ulici. Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora Dragana Milanovića Pilca, rukovodstvo RTS je dužno da razgovara sa predstavnicima štrajkača pre obustave rada.

– Iako direktor Bujošević kaže da je spreman da odgovori na naše zahteve, mi još nismo dobili poziv za razgovor. Reagovala je po službenoj dužnosti i Agencija za mirno rešavanje sporova i ja sam prihvatio njihov poziv na razgovor, a da li je to učinilo i rukovodstvo, ne znam. U svakom slučaju, mi nećemo odustati od svojih zahteva – tvrdi

Milanović.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: