HAOS KOD KOMŠIJA! – “5. OKTOBAR” dešava se u Makedoniji, zapaljena Skupština!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov nema izbora nego da uvede vojnu upravu u Makedoniji, smatra makedonski novinar Toni Naumovski.

 

Većina u makedonskom Sobranju koju čine SDSM Zorana Zaeva i albanske stranke, izabrala je danas posle prekida TV prenosa sednice Talata Džaferija za predsednika parlamenta, a pristalice pokreta „Za zajedničku Makedoniju“ upali su u zgradu Sobranja gde ih je obezbeđenje sprečilo da se popnu stepenicama u salu u kojoj su poslanici.

Ilegalni izbor Džaferija za presdednika makedonskog parlamenta dogodio se upravo na godišnjicu dana kada su, pod njegovom komandom, teroristi makedonskog OVK izvršile masakr nad makedonskim vojnicima.

Advertisements

U napadima je povređeno nekoliko poslanika, uključujući i lidera SDSM-a Zoran Zaeva, prenose makedonski mediji.

Kako navodi Plusinfo, među demonstrantima ima i ljudi sa crnim maskama na licima koji pozivaju narod da se popne stepenicama.

Deo poslanika koji imaju većinu u parlamentu i Talat Džaferi, nekadašnji vođa makedonskog OVK, kao i novinari nalaze se u pres sali, u koju demonstranti mogu da uđu svakog časa.

Do neregularnog izbora Džaferija došlo je pošto je predsedavajući Sobranja Trajko Veljanovski prekinuo sednicu Sobranja, na čijem dnevnom redu nije bio izbor novog predsednika parlamenta.

 

PRAVDA & TANJUG

Advertisements

error: