HAKERI ANONIMUSI PROVALILI: Jelena Milić radi za britansku službu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šefica Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić radi za britanske tajne službe, govore dokumenta koja je objavila međunarodna hakerska organizacija “Anonimus”.

 

Glavna lobistkinja NATO u Srbiji pripadnik je organizacije Integriti inišiejtiv, koja je pod direktnim patronatom britanske vlade i njenih tajnih službi, a čiji je cilj suzbijanje uticaja Rusije u svetu i mešanje Londona u unutrašnje stvari drugih država.

 

Veza u ambasadi
Organizacija, čiji je Milićeva član, jeste projekat pokrenut u jesen 2015. sa ciljem da se navodno bori protiv ruske propagande i dezinformacija, koje Kremlj plasira. Integriti inišiejtiv u svakoj zemlji ima svoje agente, koji prikupljaju i manipulišu određenim informacijama, dele ih međusobno i šalju u centralu u Londonu.

 

Imena tih agenata nisu bila poznata sve dok Anonimusi nisu objavili tajna dokumenta organizacije. Iz njih se vidi da je Milićeva deo šire mreže ljudi po Evropi, koji rade u potpunoj tajnosti. Oni u britanskim ambasadama u svakoj zemlji imaju svoje kontakte, koji takođe dosad javnosti nisu bili poznati. Međutim, u procurelom materijalu objavljena su imena svih kontakata po diplomatskim predstavništvima, te se saznalo da je u Srbiji za projekat Integriti inišiejtiv zadužena službenica britanske ambasade u Beogradu Lusi Mejsels.

Advertisements

 

– Krijući se iza “dobronamernih akcija”, Britanija je u stvari napravila ogromnu informacionu tajnu službu u Evropi, SAD i Kanadi, sačinjenu od predstavnika političke, akademske, vojne i žurnalističke zajednice sa centralom u Londonu. To je prikrivena struktura za političke i finansijske manipulativne aktivnosti pod kontrolom britanske tajne službe – navode Anonimusi, koji su dosad objavili samo deo hakovanih dokumenata.

 

Kako se Britanija preko mreže Integriti inišiejtiv meša u unutrašnje stvari nezavisnih evropskih država najbolje pokazuje primer iz Španije od letos, u kojem je učestvovala i srpska NATO lobistkinja. Naime, španska vlada objavila je 7. juna da je jedan od kandidata za mesto šefa direktorata za nacionalnu bezbednost pukovnik Pedro Banjos, istaknuti vojnik i ekspert za geostrategiju, terorizam i obaveštajne aktivnosti.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: