Gradonačelnik Vukovara: Rano je da Srbima damo prava

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vukovar — Povodom odluke Ustavnog suda Hrvatske o potrebi unapređenja prava Srba u Vukovaru, koja se tiču jezika i pisma, oglasio se gradonačelnik tog grada Ivan Penava.

 

Penava smatra da nije trenutak za to, jer se, kako je rekao, ne može “preći preko ogromne nepravde iz 1991. godine”.

U Vukovaru je, kaže gradonačelnik, postignut zadovoljavajući stepen komunikacije i suživota što je, po njegovim rečima, ugroženo “nerazumnim” uvođenjem dvojezičnih natpisa u vreme vlade Zorana Milanovića.Zahvalivši se Ustavnom sudu na “razumevanju za Vukovar”, Penava smatra da su temeljne vrednosti hrvatskog Ustava narušene, kako je rekao, usled “velikosrpske agresije na hrvatsku državu”, kada su Vukovarci masovno ubijani, mučeni, ponižavani, silovani.

Advertisements

 

On je na konferenciji za novinare rekao da prvo treba rešiti nerešena pitanja iz 1991. godine, a tek onda ona iz kasnijih godina, poput upotrebe jezika i pisma i drugih, prenosi Hina.

 

“Pustiti, zaboraviti, preći preko ogromne nepravde iz 1991. ne možemo, a nepravdu možemo ispraviti pravednim odnosom, pravednim kaznama i osuđivanjem odgovornih za ono što nam se dogodilo”, naveo je Penava.

 

Telegraf.rs

Advertisements

error: