SVETSKI SUKOBI! BORIS DŽONSON: Putin je novi Adolf Hitler

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Moskva — Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonston rekao je mu je mučno pomisliti kako ruski lider Vladimir Putin likuje zbog Svetskog prvenstva u fudbalu.

 

Džonson je na sednici odbora za spoljne poslove Britanskog parlamenta rekao da je saglasan s laburističkim poslanikom koji je povezao Svetsko prvenstvo sa Hitlerovom upotrebom Olimpijskih igara 1936. kao propagande za nacistički režim, preneo je Asošijeted pres.

“Mislim da je poređenje sa 1936. sasvim ispravno. Mislim da je mučan prizor, iskreno, zamisao kako Putin likuje na ovom sportskom događaju”, rekao je Džonson.

 

Velika Britanija zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, mada će engleska reprezentacija učestvovati.

Advertisements

 

Džonson je rekao da britanska Vlada ne podstiče naviječe da ne idu na prvenstvo, ali je dodao da je zabrinuta za njihovu bezbednost.

On je dodao da je zvaničnik u ambasadi u Moskvi nadležan za bezbednost navijača među 23 diplomate koje je Rusija proterala kao uzvratnu meru na proterivanje ruskih diplomata iz Londona.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je zastrašujuće što Boris Džonson predstavlja nuklearnu silu.

 

 

“Bilo kakvo poređenje naše zemlje, koja je izgubila milione života boreći se protiv nacista, koja se protiv neprijatelja borila na sopstvenoj teritoriji, a potom olobodila Evropu i nacističku Nemačku je apsolutno neprihvatljivo“, napisala je ona na Fejsbuku.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: