Građani Subotice se pobunili: Nećemo doček od 1,8 MILIONA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Više udruženja građana, pokreta i političkih partija iz Subotice upozorli su da je iznos od 1,8 miliona dinara za novogodišnji nastup grupe „Neverne bebe“ na glavnom subotičkom trgu „nerazuman“, te da je „finansijski nepodnošljiv za građane tog grada“.

 

Potpisnice saopštenja su ocenile da je organizacija javnog dočeka na glavnom trgu u Subotici urađena na nezakonit način, bez tendera, te da je honorar „određen direktnom pogodbom“.

 

„Smatramo da je iznos nerazuman i da je izdvajanjem znatno manjeg iznosa, uz raspisivanje tendera i angažovanje lokalnih umetnika i muzičara, mogla da bude upriličena kompletna javna proslava Nove godine, u skladu sa potrebama i mogućnostima gradjana čiji se novac izdvaja“, piše u saopštenju.

Advertisements

Ocenili su da je doček „finansijski krojen po potrebama i mogućnostima lokalne partitokratije, a ne gradjana koji finansijski jedva da sastavljaju kraj sa krajem“.

 

Dodali su da subotičke gradske vlasti već godinama „pod sumnjivim okolnostima izdvajaju velike sume za nastupe odabranih muzičara“, što kod građana izaziva sumnju u valjanost takvih angažmana.

 

BEOGRADSKIGLAS.RS / FOTO: Promo

Advertisements

error: