Govorili su da je Vučić lopov a onda su prešli u SNS

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Preletači nisu nikakva novina. Nažalost ovaj negativan fenomen nastavlja da se događa iz godine u godinu a zbog njih su pucale i Vlade, sastavi u Skupštinama ali i planovi za referendum.

 

Preletači su često ocenjeni kao surovi karijeristi. Oni koji zbog novca i pozicije nemaju nameru da se ikome pravdaju. Oni nemaju moralne principe a često ni osećaj za sramotu. Upravo zato dešava se da oni koji do juče kritikuju Vučića, sutra postanu njegovi glavni agitatori i saradnici.

Iz ugla prosečnog građanina to je neshvatiljivo i sramotno ali iz ugla politike i biznisa to je sasvim prihvatljivo.

 

Predstavljamo vam nekoliko najvećih preletača u Srbiji.

 

Aleksandar Martinović

Ovaj čovek svima nam je dobro poznat. Bio je kao i Vučić saradnik Šešelja i odani “vojnik” Srpske radikalne stranke. Bio je recezent Šešeljeve knjige ali i jedan od onih koji je spremao odbranu Šešelja u Hagu.

Kada je Vučić otišao iz SRS i prešao u SNS, koji je prethodo osnovao Toma Nikolić sa još par ljudi,  Martinović nije štedeo psovke i uvrede na račun ovog dvojca. 

 

Za Martinovića Vučić je bio izdajnik i strani plaćenik, saradnik mafije ali i desna ruka Borisa Tadića. Martinović je govorio za SNS da je to stranka izdajničkih otpadnika koji su pod direktnom kontrolom Zapada. Čak je i prognozirao da SNS neće nikada doći na vlast!

Ipak, desilo se upravo to. SNS je došla na vlast a Martinović je prestao da kritikuje Vučića. Ubrzo, nakon određenog vremena u medijima je odjeknula vest da je Martinović prešao u SNS. Nakon toga dobio je 4 funkcije i poslaničko mesto a za “starog sebe” je rekao da je bio budala.

 

 

Maja Gojković

I ova Šešeljeva pulenka je kao i Martinović prešla iz SRS u SNS. Naravno tek onda kada je SNS osvojila vlast. Bivša radikalka Maja za koju se govorilo da ima problema sa alkoholizmom prešla je pre SNS u više od 4 stranaka. Tako je pred ulaz  u SNS govorila da je Mlađan Dinkić taj koji će spasiti Srbiju.

 

Čak se tokom predizborne kampanje uključila u akcije aktivista a bila je i kandidat za poslanika na listi Ujedinjenih regiona. 

Advertisements

Ipak kako je Dinkićev URS “pukao” na izborima, Maja se tako povukla. Nakadno je prešla u SNS.

O toj stranci je u vreme dok je bila kod Dinkića govorila sve najgore. Uz konstataciju da je SNS kao balon od sapunice koji će pući ukoliko ne dođe na vlast.

 

 

Nebojša Bakarec

Bakarec je bio jedan od onih Vučićevih kritičara koji je otišao najdalje. On se nije zadržavao samo na političkim optužbama već je prešao i na ličnu konfrotaciju. Ovaj bivši član DSS-a Vojislava Koštunice, često je u svojim kolumnama napadao Vučića i nazivao ga pogrdnim imenima. 

 

Proslavio se kolumnom u kojoj je Vučića nazvao podvojenom ličnosti i umišljenim diktatorom koji je oslepljen samoljubljem. Ovaj DSS funkcioner poznat je i po kritikovanju projekta “Beograd na vodi”.

Ipak pod nejasnim okolnostima, Bakarec je ubrzo prešao u SNS a sada za Vučića kaže da je čovek koji ima viziju za bolju Srbiju. Izbegava da odgovara na pitanja novinara zbog čega je prešao i zbog čega je ranije kritikovao Vučića.

 

 

Boško Ničić

Ničić je poznati političar iz Zaječara. Kao i Maja Gojković važi za jednog od najvećih preletača u Srbiji. Bio je sa mnogim partijama i funkcionerima pa i sa Sašom Mirkovićem. Sa kojim je posle ušao u sukob. Najveći sukob imao je sa predsednikom SNS Vučićem.

 

Ničić je tako dok je Pajtić držao DS vodio proteste opozicije u Zaječaru pod sloganom “Osvetli Srbiju” a tokom svojih zapaljivih govora Vučića je nazivao diktatorem, ološem, paćenikom, lošim političarem, lažovom , kriminalcem. Takođe mu se tokom jednog govora javno zahvalio uz rečenicu: “Hvala ti što si sve što ne valja u opoziciji odveo kod sebe u straku. Sada su ovde samo oni koji su pravi opozicionari”.

 

Ničić je ovom rečenicom kritikovao preletače iz opozicije, da bi potom nakon osvajanja vlasti na lokalu i sam prešao u SNS.

 

Njegov prelazak kod Vučića za mnoge je bio šok i teška izdaja glasača.

 

Autor: Dnevni Žurnal

Foto: Tanjug, BETA, Blic

Advertisements

error: