GOVOR RADOŠA NA SAHRANI LJUBIŠE SAMARDŽIĆA: E moj druže ko će sada deci biti idol?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Komemoraciji slavnom glumcu Ljubiši Samardžićuu Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke prisustvovali su brojni glumcu. Komemoracija je počela emotivnim govorom Jugoslava Pantelića, a nakon njega na binu je izašao Radoš Bajić.

 

Njegov govor je rasplakao mnoge.

“Gospođo Miro, porodico prijatelji, ja neću iz glave, ja cu iz srca.

Polako i neumitno ostajemo sami. Zauvek nam odlaze najbolji među nama. Oni koji se retko rađaju, vrhunski briljantni. Imao je osmeh koji je plenio iskrenošću, lepotom. U nešto više od godinu dana tamo iza onog brda otišli su velikani filmske umetnosti i glumci koje smo najviše voleli.

Advertisements

 

Gaga, Madžgalj, Bata, Manda. U teškoj dužnosti koju nisam smeo da odbijem usuđujem se da njegovoj supruzi Miri i njegovim ćerkama i unukama u nastupajućim danima tuge da ostanu ponosni.

U brlogu rijalitija, vremenu silikona, vajbera, gde se tetovaža više ceni od znanja, u tužnom danu kada nas napušta neko ko je poseban, da se čovek zapita s kime ćemo ostati ako nam svi idu. Koga ćemo voleti, obožavati, kome ćemo se diviti? Koga ćemo da pokušamo da sustignemo, da nam bude idol?

Kao mladog glumca, mene je Smoki učio da pucam smajserom i mitraljezom. Sećam se partizanskih filmova. Tada smo imali kinomatografiju i ambicije”, rekao je glumac i otkrio u čemu je Ljubiša bio najbolji.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: