GOSPODE BOŽE! – Vozni park SRPSKIH VLADIKA vredan preko 15 MILIONA DOLARA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Neke vladike su odlučile da na Sabor dođu u skupocenim automobilima, dok su neki, poput episkopa bačkog Irineja i vladike Teodosija, došli peške.Liturgijom je načalstvovao patrijarh srpski gospodin Irinej, uz sasluženje ostalih episkopa i sveštenstva beogradsko-karlovačke mitropolije.

 

Od ovog sabora se očekuje da bude sudbonosan i da reši mnoga pitanja u životu funkcionisanja Crkve. Na tapetu će posebno biti vladike Filaret i Konstantin, koji su suspendovani odlukom arhijerejskog Sinoda, pa se očekuje da će Sabor i potvrditi tu odluku.

Advertisements

Takođe,očekuje se rešavanje spora s makedonskom Crkvom, kao i sa stanjem srpske crkve na Kosovu i Metohiji. Zasedanje Sabora još nije počelo, ali je i te kako bilo zanimljivo ispred same Patrijaršije. Naime, neke vladike su odlučile da na Sabor dođu u skupocenim automobilima, dok su neki, poput episkopa bačkog Irineja i vladike Teodosija, došli peške. Nekoliko pripadnika policije obezbeđuje parking vladika SPC.

Prema procenama stručne javnsoti vrednost voznog parka visokih crkvenih službenika vredi najmanje 15 miliona dolara , a najskuplje vozilo nalazi se na severu Srbije i samo ono vredno je tačno 167,000 evra! Za sada nije jasno kome tačno u sklopu crkve pripada to vozilo.

 

TELEGRAF – DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: