GOSPODE BOŽE! Maja Gojković nova ministarka kulture

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Klasične rekonstrukcije Vlade verovatno neće ni biti, ali je gotovo izvesno da sadašnji šef resora kulture i informisanja Vladan Vukosavljević odlazi iz tima premijerke Brnabić.

 

Maja Gojković pripremila je teren za svoj premeštaj iz fotelje predsednice Skupštine Srbije u fotelju ministarke kulture i informisanja, saznaje Kurir!

Aktuelni ministar kulture Vladan Vukosavljević bukvalno broji poslednje nedelje na tom mestu jer se za njegovu smenu neće čekati rekonstrukcija Vlade, otkriva naš izvor iz Nemanjine.

 

Hvali se po gradu

– Kako sada stvari stoje, klasične rekonstrukcije Vlade verovatno neće ni biti. Vukosavljević je već obavešten da će biti smenjen, a Maja Gojković se uveliko sprema da preuzme njegov resor. Pitanje je dana kada će to biti i obelodanjeno jer se Maja već poverila svojim prijateljima. Čak je dobila i nadimak “gospođa ministarka” – priča naš sagovornik blizak vladajućoj stranci.

Advertisements

 

Kako objašnjava, Vukosavljević je već odavno viđen za smenu, a ono što poslednjih dana javno demonstrira predsednica parlamenta siguran je znak da je u SNS uspela da obezbedi prolaz u Nemanjinu 11.

– Primetili smo svi koliko se ona razgoropadila, pa sve češće kritikuje ministre. Da nije dobila ministarsko mesto, teško da bismo od nje čuli rečenicu da “neki ministri mogu da se odmore”. Vukosavljević nema stranku iza sebe i razumljivo je da je u ovakvim okolnostima on taj koji je na vetrometini – kaže naš izvor.

 

Tihe zamene

Profesor FPN Zoran Stojiljković ocenjuje za Kurir da Gojkovićeva zaista u poslednje vreme šalje jasne signale da bi rado uskočila u ministarsku fotelju.

 

KURIR / TANJUG

Advertisements

error: