GORIVO PONOVO POSKUPELO! – VUČIĆ: Pa šta onda!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Od ukupne količine goriva koje se potroši u Srbiji, 85 odsto potiče ili od uvezene nafte ili od gotovih derivata, a cena tog goriva zavisi od cene na globalnom tržištu. Najveći deo ovog rasta potiče o rasta kotacije benzina i dizela na osnovu kojih se određuju veleprodajne cene”, objasnio je Tomislav Mićović iz Udruženja naftnih kompanija Srbije.

 

“Nestabilno je tržište nafte, pre svega zbog globalne tenzije, jedna izjava može da izazove skok cene ili da obori. Nivo ponude i potražnje je uravnotežen i ne bi trebalo da dođe do skoka, do skoka je došlo zbog psihološkog efekta. Zavladala je nervoza na velikom tržištu, jer je neko mislio neće ga biti dovoljno platiću dolar više. Dolar više po dolar više eto poskupljenja”, objašnjava Mićović.

 

Kako je rekao, kada bude indikatora da nema razloga za paniku i cene će se vratiti nazad.

Advertisements

Govoreći o mogućim potezima države, Mićović je naveo da u Zakonu o akcizama postoji član, koji omogućava Vladi da smanji akcizu i ublaži cenu na tržištu. Da li će to i da učini, zavisi od Vlade koja treba da proceni da je došlo do poremećaja na tržištu.

 

Na pitanje novinara povodom poskupljenja goriva Vučić je više nego drsko odgovorio:

Pa šta onda? Zašto mene to pitate? Jel ja određujem cenu svetske nafte i goriva u Srbiji? Nemojte molim vas. To pitajte one što su nam ostavili milijarde duga zašto je šta u Srbiji skupo. – rekao je Vučić.

 

N1 SRBIJA / Dnevni Žurnal 

Advertisements

error: