Gojković: Danas sam predsednik parlamenta, sutra videćemo

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je za N1 da o rekonstrukciji Vlade za sada nije bilo reči u vladajućoj koaliciji, ali nije isključila mogućnost da postane ministarka.

 

Gojković je uoči početka sednice na kojoj se raspravlja o izboru Siniše Malog za ministra finansija, odgovarajuči na pitanje novinarke N1, rekla je da je u dnevnoj štampi pročitala da će biti ministarka kulture.

“Koliko znam danas biramo samo ministra finansija, a o rekonstrukciji za sada nije bilo reči na nivou stranaka koje čine većinu u parlamentu”, navela je Gojković.

 

Na dodatno pitanje da li ne isključuje mogućnost ulaska u Vladu, Maja Gojković je rekla: “Danas sam predsednik parlamenta, sutra videćemo”.

Advertisements

 

Mediji su ranije pisali da će predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković biti nova ministarka kulture i informisanja, dok bi novi predsednik Skupštine mogo da bude neko ko nije deo vladajuće koalicije.

Mediji navode da bi do kraja juna trebalo da se završi rekonstrukcija vlade, koju bi, pored aktuelnog ministra kulture, mogli da napuste i ministri sporta i privrede.

U Skupštini Srbije se danas održava sednica na kojoj je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obrazlažila svoj predlog da Siniša Mali bude novi ministar finansija.

 

 

IZVOR: Jovana Štetin / N1 Srbija

Advertisements

error: