GLUMICA ISPROZIVALA SRBIJU: Sram vas bilo penzija će mi biti samo 49,000 dinara

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Penzioneri u Srbiji jedva sastavljaju kraj s krajem, ali malo ko zna da i naši velikani muče muku sa novcem.

Glumica Ljiljana Blagojević nedavno se pobunila zbog toga što će imati penziju od 49.000 dinara.

Verujemo da ovaj iznos za većinu penzionera u Srbiji zvuči bajkovito jer mnogi od njih jedva preživljavaju sa 25.000 dinara, ali glumica na osnovu svog mukotrpnog rada i zalaganja, za koje je dobila brojne nagrade, tvrdi da zaslužuje mnogo više.

Ona je na tviteru za svoja niska primanja okrivila lično predsednika Aleksandra Vučića.

– Sa svim nagradama u ovoj i bivšoj zemlji i iz inostranstva imaću hit penziju 49.000 kao visegodisnja prvakinja Narodnog. Moj predsedniče! – napisala je Ljiljana na Tviteru, a odmah je usledio i brutalan odgovor:

– Znate li koliko naših hirurga ima i domaća i strana priznanja i hiljade spašenih života i penziju ispod 50 hiljada? – pitao ju je jedan pratilac, a onda se nadovezao i drugi:

Advertisements

– Moj otac ma penziju 21.000, pritom izdržava bolesnu ženu i kćerku. I ne žali se i ne objavljuje javno. A pritom ceo život je radio težak posao. A gospođa je samo glumila. Toliko – glasio je jedan od komentara čiji se autor potpisao sa pseudonimom “ja”.

I dok su se ljudi utrkivali ko će gori i pogrdniji komentar da napiše, a dok je čitala sve te uvrede, glumica za “Blic” poručuje samo jedno.

– Nisam ništa očekivala, ali mislim da su ti komentari dovoljan pokazatelj koliko smo podeljeni što je žalostno. To je ta podela o kojoj pričamo, ne treba da se takmičimo u siromaštvu, nego treba da se takmičimo da nam svima bude bolje. Jednom loše vuče i drugog da mu je loše, tako da je to nažalost odraz siromašta – kaže Blagojevićeva, a na pitanje da li je pogađaju ovakvi komentari, kao i šta ima da poruči ljudima koji spadaju u grupu protiv njenog status, ispričala je:

– Ne, nisu me pogađali. Apsoltuno ne bih ništa odgovorila jer je to opet iz vizure praznog džepa i gladnog stomak. Žao mi je što je tako. Onog momenta kada budemo naučili da cenimo ono što čini duhovnu vertikalu naroda, a to je jezik i kultura, tog momenta će nam biti bolje – ispričala je prvakinja drame.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: