GLUMCI UZ SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Vlast uništava Srbiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon što su odigrali predstavu “U čije ime” na aleksinačkom pozorišnom festivalu, glumci niškog Narodnog pozorišta upitali su zašto se i u čije ime u 21. veku zabranjuje jedan glumac. Ovaj mini-protest zbog zabrane Sergeja Trifunovića u Aleksincu, niški glumci začinili su Šekspirovim anti-tiranskim stihovima.

 

 

Ni četvrto veče aleksinačkog festivala koji je postao nacionalna tema, nije prošao bez nezadovoljstva i solidarnosti glumaca sa “prognanim” Sergejem Trifunovićem. Prethodnih večeri, Trifunović je proglašavan od kolega iz beogradskog Narodnog pozorišta „moralnim pobednikom festivala“, a i pozdravljan ovacijama i „oštrim porukama politikantima“ od ekipe komada Jami distrikt.

Niški glumci pridružili su se beogradskim kolegama u protestu nešto diskretnije. Glumac Aleksandar Mihailović je posle izvođenja predstave U čije ime, koja govori o stradanju glumaca, postavio publici i javnosti jednostavno pitanje.

Advertisements

 

Sada na početku 21. veka, u čije ime neko zabranjuje jednog glumca? U ovom slučaju u ime svih Aleksinčana. Pošto u naše ime sigurno nije, red je da mi kažemo nešto, a ne da drugi govore u naše ime – rekao je Mihajlović.

I rekli su, svi zajedno na sceni, kroz prilagođene stihove pesme “Ti se ne boj više” Vilijama Šekspira, koja je i deo komada “U čije ime”.

 

Ne bojimo se više silničke obesti, ne može nam ništa ni tiranska vlast. Ne brinem se šta ću obući i jesti, meni su sad isti i trska i hrast. Svi učeni i moćni u neki će mah krenuti za nama i dospeti u prah – rekli su uglas glumci.

 

Podsetimo, organizacija aleksinačkog festivala ove godine pretvorila se u svojevrsni “teatar apsurda”, posle otkazivanja mesecima najavljivane predstave Utopljena duša Beogradskog dramskog pozorišta, u kojoj glumi Sergej Trifunović.

Advertisements

error: