GLUMAC RALE MILENKOVIĆ: Srbija tone u nasilje i krv!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Milenković: Ovo nije talas, ovo je fontana nasilja.

 

Radi se o tome da se to dešava frekventno, nasilje ne može da se ukine, ali bi kao društvo trebalo da imamo neke mehanizme kojima to nasilje preventivno kontrolišemo, a sa druge strane da posledice tog nasilja budu dovoljno jasne i dovoljno garantovane, izjavio je prelistavajući štampu u Novom danu glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković.

 

Povodom izjave Nebojše Stefanovića da nedavni događaji nisu povezani, te da ne postoji „talas nasilja“, Milenković je izjavio da „ovo nije talas, već fontana nasilja“.

 

„Mi nemamo izbora, nama se to predstavlja kao jedan od trenutaka, delova, segmenata stvarnosti i života, kao da je društveno prihvatljivo“, rekao je Milenković komentarišući nedavne nerede na derbiju.

Advertisements

Istakao je da je to dokaz sistema vrednosti na kome počiva društvo, dodajući da ako ne možete da odete na utakmicu, ili ne možete da pošaljete dete na utakmicu, a da ne drhtite, „vi onda niste bezbedni, ma šta ministar unutrašnjih poslova rekao“.

 

„Radi se ili o neznanju, ili o pokvarenosti. Ako ne znaš kako da rešiš problem, onda kažeš ne znam i ideš da radiš nešto drugo, a ako znaš, a ne radiš, onda si pokvaren“, smatra gost Novog dana.

 

Dodao je da je objašnjavanje znak slabosti i dokaze neznanja i nesvesti, „nedostatak elementarne pameti koja javnu funkciju obavlja sa svešću da je javna“.

Kaže da nemamo strukturu u kojoj se nasilje sprečava pre nego što se desi.

 

Izvor: N1 Srbija

Advertisements

error: