GLUMAC MILENKOVIĆ: Vučiću probaj ti da živiš sa 200 evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Zaposleni u Srpsko narodnom pozorištu, koje je starije i od mene i od njega, imaju platu od 19 ili 20 hiljada dinara. Bilo bi bolje da premijer podržava SNP… Od tih hiljade i hiljade klimoglavaca nema ništa. Ja ne znam gde predsednik živi, rekao je Milenković.

NOVI SAD – Pozorišni reditelj i glumac Radoslav Milenković ocenio je da je predsednik Aleksandar Vučić suštinski u krivu kad traži podršku elite, jer je njegov posao da podržava elitu a ne obrnuto.

“Nije naš posao da mi podržavamo njega, već je njegov posao da podržava elitu, jer bez elite nema državu”, kazao je Milenković u emisiji “Jedan na jedan” Radio-televizije Vojvodine.

 

On je pozvao predsednika Srbije, kao i ostale političke funkcionere da pokažu i eliti i svim građanima Srbije kako može da se živi sa platom od 20 ili 25 hiljada dinara.

“Zaposleni u Srpsko narodnom pozorištu, koje je starije i od mene i od njega, imaju platu od 19 ili 20 hiljada dinara. Bilo bi bolje da predsednik podržava SNP… Od tih hiljade i hiljade klimoglavaca nema ništa. Ja ne znam gde premijer živi. On bi nas koji nešto znamo počistio… Hajde neka on uzme 25 hiljada mesečno i svima nam pokaže kako se s tim živi”, istakao je Milenković.

Advertisements

 

On je kazao da je to fer ponuda koja se odnosi na sve političke funkcionere.

“Ne znam šta političari zamišljaju kako ljudi žive. A elita, elita je socijalna kategorija, svi kuburimo na rubu egzistencije…”, kazao je on.

Dodao je i da Vučić treba da kaže koja ga elita ne podržava, jer, kako je naveo “eliti” danas pripadaju i “estrada, i menadžeri, i primitivci…” Sebe, kako kaže, ne smatra elitom koja je premijeru potrebna.

 

“On ne zna šta je pozorište. Ne dolazi u pozorište. Video bih ga da je dolazio, valjda bi nas pozdravio…”, rekao je Milenković, koji je i univerzitetski profesor.

Za sebe kaže da pripada simboličkoj eliti, što, kako je naveo, podrazumeva više odgovornosti i ozbiljne kriterijume u vaspitanju dece “kako bi razumela svet, a ne bili uvlakači” .

 

“Sad je ta odgovornost, nažalost, pitanje ličnog pristupa, jer nije ugrađena u sistem vrednosti, a pošto nije izvesno da li to vodi dobru, jer istovremeno svedočimo da se korist postiže nečasnim metodima i da itekako možeš da budeš direktor iako o nečemu ništa ne znaš”, ukazao je on.

 

KURIR.RS / FOTO: MC

 

 

Advertisements

error: