GLEDAJ OVO VUČIĆU! – Dok se grade fontane SPOMENIK Milice Rakić urušen u korovu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pored spomen-ploče devojčici koja je jedan od simbola NATO bombardovanja sada se nalaze polomljene ljuljaške, klupe i tobogan, korov i đubre.

 

Park Milice Rakić u Beogradu, jedne od najmlađih i najtragičnijih žrtvi bombardovanja iz 1999. godine, danas je zapušten, pun đubreta, sa polomljenim ljuljaškama i toboganima.

Nešto što je trebalo da služi kao večno sećanje na stradale srpske žrtve danas je zaboravljeno i uništeno. „Neka se nikad ne zaborave nevine žrtve NATO agresije“, ispisano je na spomen-tabli u parku u Batajnici, posvećenoj maloj Milici (3), koju su usmrtili geleri bombe 17. aprila 1999. dok je sedela na noši.

Advertisements

Međutim, pored ploče kojom je odata počast tragično nastradalom anđelu danas se nalaze dve polomljene i pokidane ljuljaške. Drvenom toboganu nedostaju daske, dok se plava plastična ploča po kojoj su se nekada radosno spuštala deca nedaleko valja polomljena u travi. Ceo park zarastao je u korov, polomljene su čak i drvene klupe, dok je đubre na sve strane…

– Strašno je ovo šta se događa! Svuda je ambrozija, korov, o punim kantama za đubre da ne pričam! Noću se ovde skupljaju svakakvi sumnjivi likovi, pa ne dam mom detetu više ni da priđe ovde. Igralište je nekoliko puta obnavljano, ali ljuljaške i sprave svaki put budu polomljene, a u umesto da se deca igraju u pesku – svuda je razbacana plastična i kartonska ambalaža. Kad god smo zvali „Gradsku čistoću“ i „Zelenilo“, oni kažu da nisu nadležni – revoltiran je Miroslav Pavlović iz Batajnice.

 

IZVOR: Espreso.RS

Advertisements

error: