GLAS SRPSKOG NARODA: Dupla tehnička kontrola je pljačka!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlada Srbije je preko ministra unutrašnjih poslova poručila da najavljeno uvođenje dva godišnja tehnička pregleda za automobile starije od 15 godina neće biti sprovedeno, a nema sumnje da je na tu odluku uticao glas naroda.

 

Otkako se pojavila inicijativa za šestomesečnim tehničkim za automobile koji su najzastupljeniji na srpskim putevima, a pretpostavlja se da ih ima oko milion (40 odsto srpskog voznog parka), vozačka javnost se glasno usprotivila tome.

 

Kakvo je mišljenje vlasnika automobila u Srbiji o ovoj temi najbolje je pokazala anketa sekcije Automobili sajta B92 u kojoj je više od 74% od 8.228 učesnika poručilo da je to samo izgovor za uzimanje para građanima.

Advertisements

 

Oko 15 anketiranih smatra uvođenje šestomesečnog tehničkog ne bi popravilo bezbednosnu situaciju na putevima što je bio jedan od glavnih “aduta” zagovornika ovog “sistema”, dok je izjednačen broj onih koji smatraju da bi se uvođenjem češćih sa puteva uklonile “krntije” i da bi to uvođenje imalo smisla ukoliko bi se striktno poštovala procedura, ali su oni u ogromnoj manjini.

 

Vlasti kao da su čule ovaj “glas naroda” pa je ministar MUP Nebojša Stevanović izjavio da neće biti uvedena pomenuta mera, doduše naglasio je samo ovu godinu, što ne znači da se to neće dogoditi u budućnosti.

 

IZVOR: B92 PORTAL

Advertisements

error: