GENERAL SRPSKE VOJSKE: Vulinove izjave su nebulozne i totalno nepovezane!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

General-potpukovnik u penziji Petar Radojčić izjavio je agenciji Beta da je Vulinova izjava da ima određen VES uprkos tome što nije služio vojni rok „bez osnova“.

 

„To je izjava bez osnova. Mogu da kažem i da je nebulozna. Nema nikakvo uporište u realnosti, a nije ni naročito moralna“, rekao je Radojčić, koji je deo karijere proveo na čelu Uprave za obaveze odbrane, koja se, između ostalog, bavi pitanjima vojne obaveze.

Advertisements

 

Radojčić, koji je trenutno zamenik predsednika Odbora za bezbednost, odbranu i vanredne situacije Demokratske stranke, rekao je da se VES orijenataciono određuje prilikom regrutacije, ali da se osposobljenost vojnika upisuje tek po okončanu obuke, s obzirom da od regrutacije do obavljanja vojne obaveze mogu da prođu godine i da se, usled promenjenih potreba vojske, promeni i VES.

Radojčić je rekao da su u redove Vojske Jugoslavije (VJ) primani samo dobrovoljci koji su vojni rok odslužili pod oružjem.

 

„Ko nije služio vojni rok, ili je prekinuo služenje po bilo kom osnovu, nije mogao da bude primljen u VJ“, rekao je Radojčić.

 

BETA

Advertisements

error: