FUNCIONERKA MUPa: Ljudi iz opozicije mrze žene

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Funkcionerka SNS Biljana Popović Ivković izjavila je večeras da su uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa zapravo program Saveza za Srbiju, jer su, kaže, žene žrtve njihove političke ambicije da se vrate na vlast.

 

Ivković je naglasila da je program SNS pristojna Srbija, a ne Srbija u kojoj se žene nazivaju pogrdnim imenima, samo zato što misle drugačije ili podržavaju predsednika Aleksandra Vučića.

– Sada je već potpuno jasno da je jedini program SzS agresija, mržnja, nasilje i omalovažavanje. Oni su ženomrsci. Po njihovom merilu žena mora biti sluškinja, podređena muškarcu i nema prava na mišljenje i stav – rekla je Ivković za TV Pink.

 

Ona ističe da su takve poruke opasne za društvo u celini, jer se, kaže, time šalje poruka nasilnicima da mogu slobodno da tuku, maltretiraju i ubijaju svoje žene.

Zaustavimo primitivne uvrede Sergeja Trifunovića: Nova peticija kruži internetom, evo kako možete da potpišete.

Advertisements

Vesna Stanojević šokirana Trifunovićevim uvredama: Verbalno nasilje lako pređe u fizičko!
Vučić kategorički stao u odbranu žena: Ovi što ih nazivaju kurvama nisu deo pristojne Srbije.

Prema njenim rečima, zabrinjavauće je da čak ni osude u javnosti nisu uticale da Trifunović prestane sa uvredama, već je nastavio da vređa žene da Tviteru, a sinoć je otišao i korak dalje uporedivši predsednika Srbije sa Adolfom Hitlerom.

 

“Protivotrov” za verbalno nasilje u našem društvu prema ženama, smatra Ivkovićeva, jesu svakodnevna osuda takvog nasilja i osnaživanje žena.

 

– Borićemo se za rodnu ravnopravnost i borićemo se protiv svakog vida diskrimincije, a oni imaju priliku da na nekim narednim izborima okušaju svoju sreću, pa da vidimo da li će građani glasti za egoiste i nasilnike ili za one koji žele prosperitet, ekonomski napredak i budućnost za svoje građane – rekla je Ivković.

 

REPUBLIKA.RS

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: