FUDBALER ERGIĆ: Naš fudbal je pun mafije i prevare

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Ergić, bivši fudbaler Juventusa, Bazela, Burse bez dlake na jeziku je priznao da nikada nije došao u Crvenu zvezdu jer nije želeo da sarađuje sa “sumnjivim njuškama”, kako je rekao

Na pitanje da li su ga zvali možda Zvezda ili Partizan, Ergić je rekao:

 

– Bilo je špekulacija oko Zvezde, nije bilo direktnih kontakta sa upravom, samo indirektnih preko menadžera. Ali, nisam želeo da sarađujem sa sumnjivim njuškama. Imao sam sreću da sam se zaobilaznim putem napravio karijeru u fudbalu, a ne preko naših klubova. Mislim da se ne bih mogao naviknuti na te njuške u našim klubovima i to navijači ne razumeju. Kad sam rekao da ne bih došao u Zvezdu, ni da sam gladan, mnogi navijači su se se ljutili – kazao je za Balkan Info Ivan Ergić.

 

Dres Srbije svetinja
Znao sam da ću igrajući za Jugoslaviju ili Srbiju i Crnu Goru uživati niži status nego u Australiji. Znao sam da će biti neka negativna selekcija u našem timu, da postoji sabotiranje, znao sam kako stoje stvari, ali sam znao da mi je draže da odigram jedan meč u dresu Srbije nego 100 u australijskom

Advertisements

 

Ističe da navijači ne razumeju da se ne radi o Zvezdi kao klubu, nego o ljudima koji su je vodili.

– To navijači ne razumeju. Ako uđeš u to ti si okružen tim ljudima i moraš da slušaš svašta. Posle se čude kad neko ko je, kao veliki zvezdaš, otišao iz kluba, a ne znaju da ne ide zbog kluba, već zbog ljudi.

 

– Počeo sam ka klinac na ulici u mestu blizu Šibenika. Po ceo dan sam igrao fudbal. Želeo sam kao i svaki klinac da uspem, ali ne u tom smislu da me zavede taj spektakl koji se gleda na televiziji, već u igračkom smislu. U smislu da su ti dovoljna samo dva kamena i da po ceo dan igraš i uživaš, sve dok te majka ne pozove na večeru. Tako sam ja doživljavao fudbal i kasnije kao profesionalni igrač i počeo sam da osećam da ti šabloni, te zakonitosti modernog fudbal, meni smetaju. Moderni fudbal je šabloniziran i ja nisam uspeo da ostanem u toj robustnoj uličnoj formi koju sam stekao kaoklinac, a koju imaju svi Brazilci, nego sam se prilagodio – rekao je za Balkan Info Ergić.

 

On je ispričao kako je odbio da igra za Australiju, koja mu je davala stipendiju.

 

Informer.rs

Foto: BalkanInfo

Advertisements

error: