FIFA MAFIJA! Mažić ne sudi finale, ni za treće mesto

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, završio je učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto ga Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) nije delegirala za preostala dva susreta.

 

Koliko god da je bilo očekivano da jedan od najboljih svetskih arbitara neće suditi veliko finale između Hrvatske i Francuske, zbog odnosa Srbije i Hrvatske, Sudijska komisija na čelu sa Pjerluiđijem Kolinom morala je da ga nagradi barem mečom za treće mesto u kome se sastaju Belgija i Engleska.

 

Arbitar koji je delio pravdu u minulom finalu Lige šampiona bio je među najbolje ocenjenim sudijama na Mundijalu, a posebno se istakao, zajedno sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Dejanom Đurđevićem, u četvrtini finala – sudeći bez greške veliki derbi između Brazila i Belgije.

Advertisements

FIFA je odlučila da finalni duel u Moskvi, koji je na programu u nedelju od 17 časova, poveri Nestoru Pitani iz Argentine, dok će pravdu u borbu za bronzu deliti Iranac Aliriza Fagani.

 

Istovremeno i odluka da Iranac sudi pre Bjerna Kujpersa meč za treće mesto takođe se može smatrati diskutabilnom.

 

Mažić je na Mundijalu u Rusiji sudio još dva meča, oba u grupnoj fazi – između Južne Koreje i Meksika, odnonso Senegala i Kolumbije.

 

AUTOR TEKSTA: b92

Advertisements

error: