FEJSBUK NAPADA RUSIJU: Imamo dokaze da su Rusi finansirali izbor Donalda Trampa

Podeli vest sa drugima!
  • 21
    Shares

Advertisements

Američka kompanija Fejsbuk otkrila izvore povezane sa Rusijom koji su platili 100.000 dolara za hiljade političkih reklama na toj društvenoj mreži, prenosi BBC.

 

Fejsbuk je o tome, kako je saopšteno, obavestio američke vlasti koje istražuju navodnu umešanost Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

“U sklopu proruske kampanje, potrošeno je 100.000 dolara na oko 3.000 reklama u periodu od dve godine, zaključno sa majem 2017. godine”, saopštila je ta društvena mreža.

Dokazi su predati specijalnom tužiocu Robertu Mileru, koji nadzire istragu o navodnoj umešanosti Rusije u prošlogodišnje američke predsedničke izbore.

Advertisements

Plaćeni oglasi su korisnike usmeravali ka 470 naloga koji su širili lažne informacije ili su kršili uslove te društvene mreže. “Reklame i nalozi su se fokusirali na širenje različitih društvenih i političkih poruka”, navodi se u saopštenju Fejsbuka.

“Ti nalozi su sada ugašeni”, izjavio je direktor Fejsbuka za bezbednost Aleks Stamos.

Proruska kampanja je otkrivena u sklopu interne istrage Fejsbuka o mogućim zloupotrebama te društvene mreže tokom predizborne kampanje u SAD.

 

Izvor: B92

Advertisements