FAŠISTIČKA EVROPA! Rusija izbačena sa Evrovizije zbog toga što “promovišu” pravoslavlje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Televizija “Prvi kanal Rusije” odbila je ponudu Evropske unije javnih emitera (EBU) da pevačica Julija Samojlova na Evrosongu, koji se u maju održava u Kijevu, učestvuje uključenjem putem satelita, nakon što su ukrajinske vlasti saopštile da joj je zabranjen ulazak u Ukrajinu.

 

“Smatramo predlog učešća na daljinu (ruska pevačice) na takmičenju kao prilično čudan i ne prihvatamo ga, pošto je očigledno u neskladu sa samom suštinom dogadjaja”, saopštila je juče ova televizija, prenosi TAS S.

EBU prethodno uputila ponudu da se tokom prenosa uključi putem satelita.

Advertisements

„EBU je uložila napore da pronadje rešenje za nastalu situaciju i donela je odluku da ponudi ‘Prvom kanalu Rusije’ za Juliju da učestvuje u ovogodišnjem Evrosongu putem direktnog uključenja u druom polufinalu preko satelita”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko bi se kvalifikovala za veliko finale, dodaje EBU, isto rešenje bilo bi primenjeno i za taj deo takmičenja.

„Ovo je nešto do sada nikada nismo imali u šestodecenijskog istoriji Evrosonga, ali je odluka doneta u skladu sa dugom Evrovizije i vrednostima inkluzivnosti, a ima za cilj da osigira da svih 43 umetnika dobije mogucnnost da učestvuje”, ističe EBU.

Ukrajinski pevač Oleg Dmisjki poručio je na tviteru da je ova odluka doneta jer ne žele promociju pravoslavlja na terenima Ukrajine, već da hoće čistu pesmu bez politike!?!

INFORMER / BLIC

Advertisements

error: