KASNO SI SE SETIO SRBIJE! Evo zašto VUK JEREMIĆ ne treba da bude PREDSEDNIK!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednički izbori Srbije još nisu zvanično ni počeli, a “kampanja” je uveliko krenula.

Pogađate, počela je kampanja na internetu, gde boravi ogroman broj pre svega mladih ali i naivnih osoba.

Te mlade osobe, žele uglavnom da glasaju, jer smatraju da će time nešto promeniti.  A glasaće naravno za onoga ko ima bolju priču i efektivniji nastup.

 

Pojavila se jedna “nova” ličnost. VUK JEREMIĆ. Čovek koji je idol mnogih mladih. Dobro je školovan, zna perfektno engleski jezik, lepo se oblači, izbegava psovanje, ima dobru karijeru u inostranstvu, solidne kontakte u NATO savezu, što je takođe plus za zapadno orijentisanu omladinu. Ali, iza sve te moderne spoljašnosti ima nešto uznemirujuće.

                                                                                           FOTO: PROMO 

  • VUK JEREMIĆ nije nikakav novi čovek politike. Itekako je on stariji kadar. Sećamo se valjda kako je još 2010. godine ubeđivao građane kako Boris Tadić i on pregovaraju sa Albancima oko Kosova jer je to njihova dužnost. Samo je zaboravio da kaže da je to isto Kosovo izgubio nekoliko godina ranije. Koji su rezultati tih njegovih pregovora? E, pa takvi da i dan danas neka nova vlast mora da ispravlja njihove greške.

 

  • VUK JEREMIĆ nije ni do dan danas objasnio široj javnosti odakle mu novac za kampanju, ko plaća tribine, kancelarije, prevoz, logistiku, propagandni materijal!? U pitanju su desetine ali i stotine hiljade evra. A kampanja nije još ni počela zvanično.

 

  • VUK JEREMIĆ je “uhvaćen” od strane diplomata RUSIJE ali isto tako i Sjedinjenih Američkih Država, kao neko ko vodi dvojnu politiku. Jednima je pričao jednu priču, drugima nešto sasvim drugo. Naravno, nije računao da su sve te diplomate povezane, i da će se sve to ubrzo otkriti. Kada se za sve to saznalo, “otkačili” su ga i nije postao sekretar UN-a.

 

  • VUK JEREMIĆ ni do dan danas nije objavio nikakav manifest niti politički program sa konkretnim detaljima! Kako onda ljudi da znaju za šta glasaju!? Kandidat bez programa je isto što i čovek bez očiju. Može da ide, ali kuda ide!?  Jedina njegova politička ideja nasleđena je od ostatka opozicije a to je : Udri po Vučiću, i sve obećavaj kontra.

Advertisements

                                                                                             FOTO: INFORMER

ALI, sve je ovo još i osrednje, ima nešto što “boli” još više. A šta je to? E, to je tajming (vreme) kada je baš odlučio da krene u predsedničku trku. Dok je bio u trci za sekretara UN-a, taj  Vučić kojeg sada napada, bio mu je dobar. Tada je tražio da kao premijer Srbije stane iza njega i da mu podršku u Njujorku. Nije je dobio. A zašto? Pa, možda zato što Vučić kakav god da je, nije glup. Znao je da bi mu uskoro mogao zabiti nož u leđa.

                                                                             FOTO: TANJUG / ZORAN ŠESTIĆ

U to vreme, taj isti VUK JEREMIĆ živeo je u Njujorku u stanu vrednom milione dolara (prosečna vrednost nekretnina na Menhentnu). Nije se oglašavao o stanju u Srbiji, nije učestovao u humanitarnim akcijama, pomaganju prilikom raznih nedaća koje su nas zadesile u periodu dok je on bio u Americi.

 

Sada kada su ga sve svetske poluge gurnule po strani, sada mu je dobra i Srbija. Sada se od jednom setio siromaštva, sada se od jednom setio bolesne dece. Od jednom na društvenim mrežama prestao je da kači svoje fotografije iz skupih restorana, a počeo je da stavlja fotografije beskućnika iz Srbije koji kopaju po kontejneru. Samo je greškom stavio fotografiju iz 2011. godine, koja je načinjena dok je on bio političar na vlasti.

 

Nije Vučić savršen. Nijedan političar ne može biti savršen u modernom sistemu. Nije ni sadašnja vlast bez greške i tu se svašta nakupilo. Ali dosta je više da nam se vraćaju stari prodavci magle, prepakovani tako drsko da se usude uopšte nazvati “novim igračima”.

                                                                                         FOTO: PRINTEL

Može on da se bavi politikom u Srbiji, bolji je od mnogih u Skuštini Srbije, od onih što sviraju gitaru kao u kafani ili gađaju cipelama političke oponente. Ali je daleko od onoga što nama treba za predsednika.

 

Doprineo bih kampanji Vuka Jeremića na šaljiv način, tako što bih predložio slogan : “Dođite kod mene, zašto drugi da vas lažu!?”.

 

DNEVNI ŽURNAL / Miloš Ćupurdija

 

Advertisements

error: