EU RAZOTKRILA VUČIĆA! Mogerini u Beogradu: Nemojte više to da radite!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini objavljeno je saopštenje iz Predsedništva.

 

Kako se navodi iz Službe za saradnju sa medijima, oni su se sastali u Beogradu kako bi na otvoren i iskren način razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije.

 

Dodaje se da je visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku izrazila žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu.

“Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup“, istakla je Mogerinijeva.

Advertisements

 

U saopštenju se navodi da su se dvoje sagovornika saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem.

“U suštinskom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i visoka predstavnica EU Mogerini konstatovali su da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji“, zaključuje se u saopštenju.

 

Podsetimo, Mogerinijeva je u Beograd došla na povratku sa konferencije u Taškentu kako bi sa Vučićem razgovarala o budućnosti dijaloga sa Prištinom, posle hapšenja šefa srpske kancelarije za Kosovo Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i njegovog proterivanja sa Kosova.

 

B92 PORTAL

Advertisements

error: