ETO TI SAD! Vučić neće da da ostavku, kampanju će da vodi „van radnog vremena“

Podeli vest sa drugima!
  • 1K
    Shares

Advertisements

Bilo da budem predsednik Srbije ili ne, svakako više neću biti predsednik vlade, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić u emisiji „Upitnik“ RTS i poručio da će Glavni odbor Srpske napredne stranke u petak odlučiti o njegovoj kandidaturi za predsednika države.

 

Vučić je rekao da je njegova vlada u protekle tri godine postigla velike rezultate i da je tome pomogao i sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Moja namera je da u budućnosti nastavim da radim sa predsednikom Nikolićem, ako to bude i njegov izbor, poručio je Vučić. Kako kaže, to je pitanje od velikog značaja za budućnost Srbije.
Vučić navodi da je prihvatio kandidaturu „jer je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju“. Na pitanje koga vidi na mestu premijera Vučić je rekao da mu „ne pada na pamet da o tome govori“.

Lider SNS je naveo da će se baviti premijerskim poslom do dana raspisivanja izbora, da će u kampanji biti van radnog vremena i da će uzeti pet dana odmora zbog kampanje.

Advertisements

– Postigli smo važne i značajne rezultate o kojima bih govorio večeras. Ovo je možda moj poslednji nastup ovde kao predsednik vlade- rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS. Premijer je naveo da bez podrške predsednika Nikolića ništa ne bi mogli da urade i da je to njegova “istorijska uloga”, kao i da se tokom današnjeg dana nije sastao sa Nikolićem.
– Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri, četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad- rekao je premijer.

– Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju- dodao je Vučić.

On je rekao i da na sledećoj skupštini Srpske napredne stranke neće biti kandidat za predsednka.

Govoreći o opoziciji Vučić kaže da se u Srbiji zna „ko vodi prljavu kampanju i ko prekida tribine“.

– Predstoji nam teška bitka, dosovski kandidati imaju mnogo novca, mnogo para. Neki od njih su potrošili milione evra stranog novca i novca domaćih tajkuna. To su teški protivnici i teško ih je pobediti. Predstoji teška borba, borićemo se istinom i radom- kaže Vučić.

 

(Izvor: FoNet, Danas)

Advertisements