ETO TI SAD! Pomirili se MIŠKOVIĆ i VUČIĆ! Tajkun sada može da nastavi da kupuje Srbiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Rusi zovu srpskog biznismena Miroslava Miškovića da spase biznis u Srbiji vlasnika hrvatskog Agrokora Ivice Todorića, pišu današnje Večernje novosti.

a informacija je listu potvrđena iz više izvora iz Rusije, ali iz zapadnih investicionih fondova koji su preuzeli deo dugova Todorića.

Za firme Agrokora koji je u finansijskim problemima zbog prezaduženosti, po pisanju Novosti ne postoji zainteresovani kupac.

Preveliki dugovi Agrokora odbijaju investitore pa su poverioci odlučili da Todorićeve poslove prvo saniraju i učine ih profitabilnim, a jedna od opcija je uvođenje profesionalnog menadžmenta, navodi list.

Advertisements

Miroslav Mišković je imao razvijen posao u trgovini i u njegovom vlasništvu je bio najveći maloprodajni lanac Maksi, koji je prodao belgijskom Delezu.

U vlasništvu Agrokora je trgovinski lanac Merkator u čijem sastavu su u Srbiji prodajni objekti Idea i Roda. Uprava Merkatora tvrdi da ta kompanija posluje stabilno i da ispunjava sve obaveze.

Novosti navode da je Mišković vrlo blizu odluke da prihvati poziv Rusa da preuzme trgovine Merkatora u Srbiji, ali su u Delti, čiji je on vlasnik, odbili da daju komentar na tu temu.

IZVOR: ALO NOVINE

Advertisements

error: