ETO NAM RADIKALSKA TRKA! – ŠEŠELJ, VUČIĆ i NIKOLIĆ U trci za PREDSEDNIKA SRBIJE

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Novinar Zoran Panović kaže za RTS da ga je malo iznenadila odluka predsednika Tomislava Nikolića da se kandiduje na predsedničkim izborima.

Navodi da bi predizborna trka bila interesantna kada bi je trčali Nikolić, Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj. Panović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da Vučić može da podrži Nikolićevu kandidaturu.

“Za Vučića je najbitnija stabilnost i jedinstvo i može podneti žrtvu i podržati Nikolića”, kaže Panović.

Naveo je da u okviru SNS-a nema frakcija, već frontovskih podela – na prozapadnu i prorusku stranu.

“Postoji više struja u SNS-u i nenamireni, oni koji nisu dobili funkcije, mogu biti potencijal za Nikolića”, naglašava Panović.

Istakao je da je Nikolić tokom govora povodom Dana državnosti podsetio koliko je puta bio napadan, vređan i da je to sve podneo i zbog Srbije.

“U tome se može čitati neka vrsta njegove gorčine, ali to otvara pitanje ako te kandidature bude da li to znači raskol u SNS-u”, objašnjava Panović.

Advertisements

Komentarisao je i obrazlaganja visokih funkcionera SNS-a i koalicionih partnera da je Vučić bolji kandidat, dodajući da sam Vučić to nikada nije rekao.

“SNS je apsolutno većinski uz Vučića, ali psihološki sigurno nije prijatno jer se Nikolić držao zakona kao pijan plota, da budem malo ciničan, ali to je neka njegova prednost i pokazalo se prethodnih meseci da on nije tako loš kandidat”, smatra Panović.

Govoreći o tome da li bi bilo realno da se Nikolić povuče sa presedničke pozicije i da ne dobije stranačku funkciju nazad, Panović ističe da se to dvojako može posmatrati.

“Sa jedne strane to bi bila neka vrsta lapota prema Nikoliću, ali to više nije ta partija. Ta partija je promenila svoju političku DNK-a i njenu suštinu sada čini Aleksandar Vučić”, ukazao je Panović.

Tvrdi da to nije ona partija iz 2012. godine i da “u političkom dervinizmu srpskom Tomini ljudi su bukvalno marginalizovani ili su nestali u smislu bitnog političkog faktora”.

Odgovarajući na pitanje koliko bi situacija da su kandidati i Nikolić i Vučić odgovarala opziciji, Panović kaže da zavisi od ostalih kandidata.

 

b92

Advertisements

error: