Englezi ne daju Novaku da igra na Centralnom terenu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dokle više Srbin dva puta zaredom igra na terenu 1, umesto da kao prvi reket sveta i aktuelni šampion svoje mečeve igra na centralnom terenu.

 

Najbolji na svetu, aktuelni šampion Vimbldona, a ne igra na Centralnom terenu turnira!

Ovakvu nekoreknost doživljava Novak Đoković ovih dana na Vimbldonu i takav stav organizatora prema vlastitom prvaku nije od juče, već se ponavlja iz godine u godinu u manjoj ili većoj meri.

– Da li bi se ovako nešto dogodilo da Federer brani titulu? Tražili smo karte za centralni teren misleći da ćemo na njemu gledati Đokovića. Zapanjena sam da je broj 1 na ATP listi i šampion Vimbldona po drugi put zaredom premešten sa centralnog terena na teren 1 – napisala je izvesna Karen Džons na Tviteru.

Advertisements

 

Nije prvi put da objektivni navijači primećuju razliku u odnosu organizatora turnira prema Đokoviću s jedne strane ili Federera i Marija na drugoj strani. Isto tako, pre početka takmičenja Nadal je otvoreno rekao da nije zadovoljan što samo Vimbldon od svih turnira ima tu autonomiju u određivanju nosilaca, pa tako njemu određuju treću poziciju uprkos tome što je bolje rangiran od Švajcarca.

 

Takođe, najbolja u ženskoj konkurenciji Ešli Barti igrala je protiv Alison Riske na terenu 2, jer se smatralo da njihov duel neće biti dovoljno atraktivan za najveći stadion turnira, ali Novakovi navijači ne prihvataju ovakva poređenja:

 

– Tretman prema Đokoviću je šokantan ako se pogleda status koji imaju Mari i Federer! Ipak, ta nejednakost očigledno nije dovoljna da se oglase i britanski novinari – smatra jedan od nezadovoljnih Novakovih pristalica Entoni Harkins.

 

Kurir.rs

Foto: Tanjug

Advertisements

error: