EKSPRESNO! 4 osobe uhapšene i osuđene zbog RTS-a

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je danas kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a, prenose Novosti.

 

Predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladih osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja “drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi”.

On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako im pravo da se žali, dodao je Marinović.

Advertisements

 

Napomenuo je da su još četiri osobe priveden Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

Demonstranti okupljeni ispred predsedništva Srbije krenuli su centralnim beogradskim ulicama ka policijskoj stanici u Ulici 29. novembar gde se nalaze uhapšeni koji su sinoć ušli u zgradu Radio televizije Srbije.

 

Lider Dveri Boško Obradović rekao je okupljenima ispred predsedništva da je počelo hapšenje i da je mladiću od 18 godina određen pritvor od 30 dana i da ga šalje u zatvor.

 

NOVOSTI / N1 SRBIJA

FOTO: N1

 

Advertisements

error: