EKSKLUZIVNO RATKO MLADIĆ IDE U RUSIJU: Vladimir Putin dao garancije za lečenje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Od Tribunala hitno zatraženo da se bivšem generalu Vojske RS dozvoli lečenje u Rusiji jer zbog poremećaja TIA može da doživi kobni moždani udar.

 

Haški optuženik Ratko Mladić je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja hitno zatražio od Tribunala da mu dozvoli lečenje u Rusiji, koja je ekspresno poslala garancije, saznaje Kurir!

Naš izvor blizak Hagu otkriva da su njegovi advokati ovakav zahtev uputili juče upravo na insistiranje teško bolesnog bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, koji je do sada preživeo dva moždana udara i infarkt.

Nalazi veštaka

– Odbrana je u njegovo ime upravo podnela podnesak u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem i on je predat sekretarijatu tog suda. Mladić traži otpust na lečenje u Rusiju. Pored podneska, advokati su priložili nalaze doktora veštaka, kao i sve neophodne garancije države Rusije o njegovom prebacivanju i boravku tamo tokom lečenja. Mladiću je zdravlje vrlo ugroženo i on je tražio da ode na lečenje u Moskvu kako bi tamo bio podvrgnut svim neophodnim ispitivanjima, naravno, i operacionom zahvatu ako to bude potrebno – priča sagovornik Kurira iz Haškog tribunala.

Advertisements

Mladićevo zdravlje iz dana u dan je sve lošije.
– On je pored ranija dva moždana udara u Hagu imao i infarkt. Boravak u zatvoru i neadekvatno lečenje doprineli su da se njegovo zdravlje još više pogorša. Postoji sumnja da je Mladić ponovo imao prolazni moždani poremećaj TIA, koji može da prethodi moždanom udaru, i ukoliko se adekvatno i brzo ne reaguje, ishod može biti fatalan. To je poremećaj protoka krvi u mozgu koji može da dovede do moždanog udara, a on ih je već imao… Zbog toga je insistirao da ga Rusi pregledaju jer im veruje. A i sve teže se kreće – dodaje on.

Presuda u novembru

Podsetimo, Mladić je uhapšen 26. maja 2011. i optužen za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH koji je u šest opština imao razmere genocida i uzimanje pripadnika Unprofora za taoce 1992-95.

Odbrana je tražila oslobađanje, dok je tužilaštvo zatražilo doživotni zatvor. Očekuje se da bi prvostepena presuda mogla biti izrečena u novembru 2017.

Haški tribunal juče se nije oglašavao ovim povodom.

KURIR NOVINE

Advertisements

error: